ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκης της Ανατροπής Κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ- Καλλικράτη» για την ανεργια

υποψήφιος Δήμαρχος:

Ζήσης Κλεισιάρης

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ- ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Δε χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός για να καταλάβουμε που στοχεύει η πολιτική του Μνημονίου από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το 22% της ανεργίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης δεν είναι άλλη μια στατιστική, αλλά ενδεικτικό του κοινωνικού πολέμου που διεξάγει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και το ΔΝΤ, μαζί με τη ΝΔ και το ρατσιστικό ΛΑΟΣ ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης. Οι 135.000 (150.000 μέχρι το τέλος του χρόνου) άνεργοι στην πόλη μας, και οι οικογένειές τους γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι ο «σοσιαλισμός» τους μπορεί κάλλιστα να συμβαδίζει με τη βαρβαρότητα της φτώχειας και της ανεργίας. Πλάι σε αυτούς, οι χιλιάδες άνεργοι που δουλεύουν απλήρωτοι από εκατοντάδες επιχειρήσεις που έχουν κηρύξει «στάση πληρωμών», αλλά και οι επίσης χιλιάδες εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας (18,5% του συνόλου των εργαζομένων).

 

Παρόλα αυτά, για τους τραπεζίτες του ΔΝΤ, την ΕΕ και την Κυβέρνηση, όλα αυτά είναι δεν αρκούν. Με την εφαρμογή του Καλλικράτη μας καλούν να ψηφίσουμε την απόλυση 35.000 εργαζομένων λόγω κλεισίματος των δημοτικών επιχειρήσεων, ενώ ήδη ετοιμάζονται με τη συμφωνία και της ΓΣΕΕ, συμβάσεις εργασίας, που προωθούν τη μείωση των μισθών σε επιχειρήσεις που «δυσκολεύονται» και σε περιοχές με υψηλή ανεργία, όπως είναι η Θεσσαλονίκη.

 

Όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι των κομμάτων του Μνημονίου και της ΕΕ (Γκιουλέκας, Μπουτάρης, Στεργίου, Παπαθεμελής, Μάτης) συμφωνούν με τις στρατηγικές όλων αυτών των μέτρων. Παρά τις λεκτικές διαφοροποιήσεις τους, είναι όλοι ίδιοι και η εκλογή ή η ενίσχυση οποιουδήποτε από αυτούς μόνο αρνητική μπορεί να είναι για τα δικαιώματά μας.

 

Μόνο με μαχητικούς πολιτικούς εργατικούς αγώνες, με στόχους πάλης και διεκδικήσεις που έχουν διαμορφωθεί από τις λαϊκές και φοιτητικές συνελεύσεις μπορούμε να τους σταματήσουμε, αναδεικνύοντας απέναντι στο «μονόδρομο του μνημονίου» τις δικές μας ανάγκες και τα δικαιώματα.

ü  Απαγόρευση των απολύσεων!

ü  Μείωση των ωρών εργασίας με αύξηση στις αποδοχές για να ζούμε με αξιοπρέπεια από μία μόνο δουλειά

ü  Πλήρη ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων

ü  Επίδομα ανεργίας σε ΟΛΟΥΣ τους ανέργους, ίσο με τον κατώτατο μισθό που διεκδικούμε

ü  Προσμέτρηση χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα χρόνια.

ü  Δέσμευση των κινητών ή ακίνητων περιουσιακών στοιχείων (προσωπικών ή άλλων εταιρειών) του ιδιοκτήτη της εταιρείας που πτωχεύει ή κλείνει, υπέρ των απολυμένων

ü  Να περάσουν κάτω από δημόσιο κοινωνικό έλεγχο όλες οι επιχειρήσεις που αφορούν κοινωνικά αγαθά (νερό, ρεύμα, τηλεπικοινωνίες, υγεία, εκπαίδευση)

ü  Σύνταξη στα 58 ή στα 30 χρόνια δουλειάς.

ü  Μαζικές προσλήψεις ανέργων σε κανονικές θέσεις απασχόλησης στον κοινωνικό / κρατικό τομέα που τώρα καρκινοβατεί λόγω και έλλειψης προσωπικού (υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, προστασία περιβάλλοντος κ.λπ.).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s